Bilten

Bilten - Novembar 2014

Poštovani​,

pošto se godina bliži kraju dolazi nam i poslednje izdanje biltena. Želimo da iskoristimo ovu priliku da vam se zahvalimo na ukazanom poverenju i partnerstvu koje nas prati tokom cele godine. Vaša podrška nam je bila od izuzetne važnosti i jako je cenimo.

U prethodnom broju pozvali smo vas na sajmove u Poljskoj i Srbiji. Da li vas zanima kako je sve to prošlo? Dobro, nastavite čitanje i saznaćete. Kao dodatak, tu su i novosti sa sajma u Minsku, gde je Noark predstavio svoje proizvode. 

Uprkos činjenici da se godina bliži kraju naše sektor za razvoj proizvoda nastavlja sa novostima u asortimanu proizvoda. Više informacija naći ćete u tekstu ispod.

To je sve od nas za sada. Radujemo se ponovnom susretu sa vama u 2015. i želimo vam lep i produktivan kraj godine.

NOARK Electric Europe

 

NOARK na sajmovima

Energetab 2014

NOARK Electric se ponovo predstavio na Energetab sajmu u Bielsko-Biała. Na štandu gosti su mogli da vide našu trenutnu ponudu, koja se sastoji od modularnih uređaja, kontaktora, kompaktnih i vazdušnih prekidača kao i razvodnih tabli i ormana. Atraktivna rešenja privukla su mnoge posetioce, koji su mogli da pričaju sa stručnjacima iz celog tima. Veliki utisak na posetioce ostavio je kvalitet proizvoda, praćen 5- ogodišnjom garancijom, činjenica brzog razvoja kompanije kao i dalje širenje asortimana proizvoda.

Interesovanje je bilo veće nego što se očekivalo. To potvrđuje da postoji svest o našoj ponudi i da brend raste. Pozitivna percepcija na sajmu Energetab 2014. mobiliše nas da nastavimo aktivnosti i širimo našu ponudu. Srdačno se zahvaljujemo svim posetiocima.

 

IX. SAVETOVANJE O ELEKTRODISTRIBUTIVNIM MREŽAMA SRBIJE

IX. Savetovanje o elektrodistributivnim mrežama u Srbiji sa regionalnim učešćem, koje se organizuje pod pokroviteljstvom CIRED- Međunarodne konferencije za elektrodistribuciju, održano je u Vrnjačkoj Banji od 22- 26.09.2014. Prema prvim podacima, kao i uvek do sada, savetovanje je bilo veoma uspešno. Prisustvovalo je preko 3000 posetilaca, 700 učesnika, uključujući autore referata, izlagača na štandovima, tako i učesnike zainteresovane za izlaganje prethodnih.

Noark Electric je drugi put na ovom savetovanju. Ovog puta predstavili smo razvoj brenda Noark od prethodnog savetovanja. Zajedno sa našim korisnicima proslavili smo dve uspešne godine na srpskom tržištu.

 

Energy Expo 2014

Od kada je održan prvi put 1995. godine, Energy Expo tradicionalno privlači pažnju vodećih svetskih i domaćih proizvođača hardvera, tehnologija i meterijala za sektor energetike, zaštite životne sredine, uštede energije i elektrotehnike. Danas je to najveći sajam u regionu baltičkih i bivših sovjetskih republika.

Godina 2014. svedoči učešće preko 320 kompanija iz 15 zemalja sveta (Austrija, Belorusija, Nemačka, Italija, Kina, Litvanija, Poljska, Rusija, Turska, Finska, Francuska, Češka, Švajcarska, Švedska, Estonija), uključujući najveće domaće proizvođače i inženjering firme a isto tako veliki broj stranih kolega zainteresovanih za snabdevanje na tržištu Belorusije.

Noark je predstavio trenutnu ponudu proširenu sa novim proizvodima. Visoka pažnja je data interesovanju ne samo za proizvode nego i za razvoj cele kompanije. Više od polovine posetilaca bili su postojeći korisnici.

 

Novi proizvodi u NOARK asortimanu

Metalni ormani MF​

NOARK Electric Europe predstavlja novu seriju razvodnih ormana. Ovi novi metalni ormani dostupni sui i namenjeni za veći broj modularni uređaja. Izvedba za nadgradnu montažu nosi oznaku MFS, ugradni su označeni sa MFF.

Razvodni ormani MFS/MFF mogu biti korišćeni u različitim aplikacijama a naročito u domaćinstvima i poslovnim objektima. Tokom njihovog razvoja ispoštovana su osnovna pravila- ravan dizajn koji omogućava montažu i u uske zidove, širok spektar mogućih uređaja za ugradnju, tehničko rešenje za različite aplikacije, moderan i elegantan dizajn. Na kraju, ali nikako da je najmanje važna jednostavna montaža u ili na zid.

Više informacija možete naći na našim internet stranama za proizvode.

 

Intervju sa gosp. Marekom Tišerom, Menadžerom izvoza

O ovom izdanju Noark biltena, postavili smo nekoliko pitanja gosp. Mareku Tišeru:

 

Koje je vaša pozicija koje su vam obaveze u NOARK?​

Poslednje dve godine radim kao menadžer izvoza u NOARK Electric Europe. Uglavnom sam odgovoran za poslovanje u evropskim zemljama gde nemamo lokalne predstavnike (lokalni pravni subjekt ili predstavništvo) i gde imamo direktnu saradnju sa lokalnim partnerima. Drugi važan zadatak je razvoj poslovanja na novim teritorijama u Evropi.

 

Od kada ste u kompaniji?​

Od početka – počeo sam u septembru 2011. Prve godine sam radio na poziciji menadžera za projekte. Zajedno sa kolegama uspostavili smo naš pravni subjekt u Rumuniji i predstavništvo u Bugarskoj i bivšim republikama Jugoslavije.

 

Šta su vaše dnevne obaveze?​

Najveći deo radnog vremena trošim na komunikaciju sa kupcima oko operativnih pitanja i koordinaciju naših aktivnosti i usluga.

 

Šta vam je glavni cilj?​

Postoji jedan veliki kompanijski cilj i to je da se uđe među 5 najvećih na polju niskonaponske opreme. Ciljevi našeg menadžmenta su u skladu sa ovim strategiskim ciljem.

 

Šta je najveći izazov na vašem poslu?​

Uopšte, ja imam veoma interesantan posao. Svaki dan sam u kontaktu sa ljudima širom Evrope iz različitih zemalja kao npr. Grčke, Kipra, Beneluksa, Gruzije, Ukrajine, Italije, Francuske, Rusije, Nemačke. Veoma je interesantno kako su naše evropske kulture različite a zahvaljujući svom poslu u stanju sam da ih malo prilagodim.

 

 

 

Marek Tišer   
Export Manager

 

 

 

 

 

 

Takmičite se sa nama!

Svakog meseca smo organizovali nagradnu igru koja je bila veoma ispraćena u 2014. Neki od vas, koji su se priključili našoj nagradnoj igri, znaju da odgovaranjem na pitanja o proizvodima opisanim na našim internet stranama, možete dobiti interesantne nagrade. Zahvaljujemo se svim učesnicima i naravno, čestitamo pobednicima. Niste se još takmičili? Krajnje je vreme da se priključite!