Bilten

Bilten 1/2015

 

Poštovani poslovni partneri​,

Drago nam je da vas pozdravljamo u 2015. godini i spremni smo da podelimo sa vama novosti iz naše kompanije. Čvrsto verujemo da ćete ostati sa nama u kontaktu tokom ove godine i da nas sve zajedno čeka uspešan period.

U prvom izdanju biltena želimo da vam predstavimo veliki projekat na kojem smo radili i neke novosti o širenju i modernizaciji našeg centralnog evropskog magacina.

Nećemo zaboraviti ni glavne evropske sajmove, počev od međunarodnog sajma Amper 2015, koji će se održati u Brnu.

Kao što se možete setiti iz prethodnih izdanja, uvek vam predstavljamo nekog iz našeg tima. Ovoga puta, nećemo vam predstaviti člana menadžmenta, već izuzetno važnu osobu, koja zajedno sa svojim kolegama priprema za vas nove proizvode i brine o asortimanu proizvoda- gosp. Jaroslav Prochazka.

Šta se dešava sa internet takmičenjem? Vredne nagrade već vas čekaju. Prihvatite nove izazove i pristupite nadmetanju.

Želimo vam prijatno čitanje i radujemo se svakom novom susretu sa vama.

 

NOARK Electric Europe

 

Novosti u asortimanu proizvoda

Spratne table PNF - HW

Spratne table PNF-HW namenjene su pre svega za upotrebu u domaćinstvima. Ugradnja je u zid. Dvostruki sistem pričvršćenja omogućava takođe upotrebu za gipsane zidove. U skladu sa isunjavanjem svih normativa za instalacije u gipsanim zidovima, donji deo svake jedinice izrađen je od specijalne plastike, testirane na temperature do 850°C. Ovo je vidljiva razlika u odnosu na standardne plastične spratne table dostupne na tržištu, namenjene za betonske ili zidove od cigle. Za njih, normativom je zahtevana temperatura od samo 650°C. U sklopu isporuke dobija se kućište, vrata, DIN šine, N+PE terminali, prednja pokrivka sa otvorima, pokrivka za prazna mesta, montažni materijal.

 

Više informacija možete pronaći na našim internet stanama o proizvodima.

 

NOARK na sajmovima

Amper 2015

da vam predstavi nove proizvode u asortimanu i planove za ovu godinu. Naša tradicija je da budemo deo najvažnijih elektrotehničkih sajmova. Ove godine čuvamo tradiciju kao što smo to radili i prethodne. Amper 2015 je prvi sajam gde nas možete posetiti. Naš tim profesionalaca i predivne hostese čekaju susret sa vama od 24. do 27. marta. Noark- ov štand je u hali P, otvoren od 10h.

Radujemo se susretu sa vama.

 

Povećanje kapaciteta NOARK distributivnog centra

U novembru 2014. Noark je povećao kapacitet distributivnog centra, lociranog u blizini Praga.

Povećanje kapaciteta ostvareno je postavljanjem nove dvospratne galerije sa policama za smeštanje malih količina određenih artikala. Dodatni novi visoki regali postavljeni su na prostor dobijen posle premeštanja polica na galeriju.

Na ovaj način uspeli smo da povećamo kapacitet skladišta za skoro 50%.

Glavni razlog za povećanje kapaciteta bila je potreba za prostorom za smeštanje novih proizvoda- metalnih ormara. Međutim, povećanje kapaciteta takođe omogućava smeštanje i nove opreme iz asortimana koji se konstantno širi.

Nova oprema i povećanje kapaciteta zahtevaju promene unutrašnjih procedura u samom magacinu i poboljšaanje funkcionalnosti našeg magacinskog menadžment sistema, tako da su operacije u magacinu sada efektnije i možemo poboljšati naš servis prema klijentima.

Istovremeno smo obnovili mehanizaciju koju smo do sada koristili u magacinu.

 

Intervju sa...


O ovom izdanju Noark biltena, postavili smo nekoliko pitanja gosp. Jaroslavu Procházku:

 

Koja je vaša funkcija i odgovornost u NOARK- u?

Ja sam Specijasta za proizvode, deo Menadžmenta za proizvode. Iz ovoga slede sve moje odgovornosti vezane za NOARK proizvode.

 

Kada ste se priključili kompaniji?

Priključio sam se skoro na početku, u septembru 2011, u vreme kada kompanija zvanično još nije bila na tržištu, tako da je to sada, skoro tri i po godine.

 

Šta su vaše dnevne obaveze?

Ja sam tehnička podrška za češke i slovačke klijente, ali, takođe i za ceo naš tim prodaje i kolege širom Evrope. Glavni deo mojih dnevnih obaveza je priprema novih proizvoda, uključujući svu nepohodnu dokumentaciju, kataloge, uputstva i sertifikaciju.

 

Šta vam je glavni cilj?

Cilj celog našeg Menadžmenta za proizvode je da donese što je više moguće novih kvalitetnih proizvoda na tržište i rast konkurentnosti sa aspekta asortimana, i to ne samo na polju instalacione opreme. Drugi važan cilj je održati našu uslugu na visokom nivou koju imamo sada, i postati jaka podrška ne samo za naše klijente.

 

Šta je najvažniji napredak?

Jedna od najvažnijih osobina za mene je da imamo dobre povratne informacije od naših klijenata vezano za kvalitet proizvoda, pruženu uslugu i dobar materijal za podršku, za koji sam ja odgovoran. Za mene, međutim, najvažnije je da smo uspeli da utrostručimo naš asortiman tokom prethodne tri godine i postanemo jedna od najbrže rastućih komoanija u ovom segmentu.

 

Gde nalazite izazov u svom poslu?

Pristupio sam svetu elektrike odmah posle diplomiranja na studijama. Tako, da nalazim izazove u svom zanimanju skoro svaki dan kada učim nove stvari, sarađujem sa iskusnim profesionalcima i uspešno rešavam sve probleme koji se javljaju. I, pošto smo još uvek veoma mlada kompanija, imam relativno širok opseg radnih aktivnosti, mogu da učestvujem u drugim projektima i rešavam razne zadatke u kompaniji. Lično mislim da je ovo veoma zahvalno za mene.

 

 

 

 

Jaroslav Procházka 
Product Specialist