Bilten

Bilten 2/2015

Poštovani poslovni partneri​,

 

zadovoljstvo nam je da vas pozdravimo sa novim izdanjem našeg biltena. Pošto je prva polovina godine skoro gotova, vreme je da podelimo nove informacije sa vama. Nastavite čitanje da saznate više o novim proizvodima u našem asortimanu, Noark- ovim uspesima i razvoju.

Takođe, koristimo ovu priliku da vam se zahvalimo na poseti našeg izlagačkog štanda na sajmovima Amper i For Energo. Kratak pregled i fotografije pronaći ćete u tekstu ispod.

NOARK uspešno raste i razvija svoje aktivnosti. Novi Evropski Tehnološki Centar, koji smo pominjali u prethodnom broju, biće predstavljen sa malo više detalja.

Ovoga puta, naš kolega Žiko Obradović, zadužen za poslovne aktivnosti i razvoj u zemljama bivše Jugoslavije, odgovara na pitanja o njegovoj ulozi u Noark- u.

Želimo vam lepo i bezbedno leto. Uživajte u čitanju!

 

NOARK Electric Europe

 

Novosti u asortimanu

 


Instalacijskim signalnim žaruljama Ex9PDe

Ponuda instalacione opreme proširena je sa instalacionim signalnim sijalicama Ex9PDe, koje su napravljene i testirane u skladu sa standardom IEC/EN 60947-5-1. Zasnovane su na LED tehnologiji i koriste se npr. za indikaciju statusa strujog kola.

Dostupne su u verzijama sa radnim naponima 24, 48 i 230 V AC/DC, sa jednom ili dve dvobojne (zelena/ crvena) LED- ovke. Poslednja izvedba sa tri crvene LED- ovke dostupna je za radni napon 230/400 V AC. Ovaj tip signalnih sijalica uglavnom se koristi za proveru prisustva napona faze u trofaznim sistemima.

Sve izvedbe napravljene su sa širinom od jednog modula uključujući i verziju sa 3 LED sijalice. Korišćenjem LED tehnologije obezbeđena je niska potrošnja energije tokom rada i dugačak životni vek.

Više informacija možete pronaći na našim internet stanama o proizvodima.​

 

Noark na sajmovima

Amper 2015

U prošlom izdanju pozvali smo vas da posetite Noark- ov štand na sajmovima Amper i For Energo. Međunarodni sajam Amper održan je u Brnu 15- 18. Marta 2015. Sajam For energo održan je u Pragu 21- 23. aprila 2015. Posetioci su mogli videti nove proizvode u našem asortimanu a takođe, i redovne, već postojeće proizvode. Novi korisnici imali su šansu da saznaju više o Noark- u zahvaljujući kratkom marketinškom video filmu. Sajmovi su takođe omogućili da se sretnete licem u lice sa našim predstavnicima prodaje.

Još jednom zahvaljujemo se svima vama, koji ste se odazvali pozivu, posetili naš štand i sreli se sa članovima našeg prodajnog tima. One more thank to all of you, who used the invitation and came to visit our stand and meet the members of our sales team. Posećenost je bila vrlo visoka i mi smo prijatno iznenađeni.

Već smo počeli sa pripremama našeg štanda za sajam Amper, koji će se održati naredne godine u Brnu.

 

Noark širi svoje evropske aktivnosti sa tehnološkim centrom

Kompanija Noark Electric Europe započela je drugu fazu u šrenju svojih aktivnosti. Pralelno sa širenjem prodajne mreže, osnovan je Evropski Tehnološki Centar, lociran u Pragu, Republika Češka.

Svrha ETC jeste intenziviranje razvoja novih proizvoda. Postoji set od tri glavne razvojne grupe u početnoj fazi ETC aktivnosti. Prva grupa uglavnom biće fokusirana na razvoj električnih uređaja i opreme. Drugi tim namenjen je za projektovanje mašinskih konstrukcija, posebno kućišta i njihovih sistema ili mehaničke opreme. Treći, od samog razvoja bavi se izradom softverskih alata.

Prve razvojne aktivnosti primarno su fokusirane na evropska tržišta i globalno upotrebljive proizvode, dok će tehnologije ili pristupi takođe biti korišćeni i u drugim regionima. Sledeća faza ETC aktivnosti biće proširena na razvoj novih tehnologija, koje će činiti platformu budućih grupa proizvoda sa globalnom aplikacijom.

ETC centar je trenutno u završnoj fazi priprema. Trenutno se oprema sa tehnologijom i angažuje se radna snaga. Same razvojne aktivnosti počeće tokom ovog leta.

 

Intervju sa...

U ovom izdanju Noark biltena, postavili smo nekoliko pitanja gosp. Žiki Obradoviću:

 

Koja je vaša pozicija i zaduženje u NOARK- u?

Moja pozicija je Regionalnu menadžer za bivšu Jugoslaviju i zadužen sam za sve poslovne aktivnosti na ovom području.

 

Od kada ste u kompaniji?

Od 15. jula 2012, nekoliko meseci posle stvarnog početka kompanijskih aktivnosti u Evropi. Na početku sam bio ključna osoba za pokretanje poslovanja u bivšoj Jugoslaviji zajedno sa kolegom Marekom Tišerom iz Republike Češke.

 

Koje su vaše dnevne obaveze?

Svaki dan je drugačiji: redovne posete postojećih poslovnih partnera i komunikacija sa njima, potraga za novim potencijalnim partnerima, tehnička i logistička pitanja, promocija brenda…

 

Šta vam je glavni cilj?

Glavni cilj je da se Noark postavi i razvije kao jak brend na polju niskonaponske opreme.

 

Šta je specifično za vaše tržište?

Iako smo malo i slabo tržište, svi poznati proizvođači niskonaponske opreme su prisutni. Nažalost, zbog krize, nema tako puno novih projekata. Postoji veliko nadmetanje za sve tipove projekata između konkurenata, što je u u jednu ruku i velika šansa za Noark, zato što mi prvi brend sa izuzetnim kvalitetom i razumnom cenom.

 

Šta je najveći i najvažniji uspeh?

Jednostavno, Noark proizvodi su sve više vidljivi na tržištu i korisnici veruju u naše proizvode i rešenja.

 

Gde nalazite izazov u svom poslu?

Prvo, veoma sam srećan zato što, od potpuno nepoznatog brenda pre samo tri godine, danas imamo veoma dobre poslovne rezultate. Definitivno, postoji veliki napredak i to me čini srećnim i jačim.

 

 

 

Žiko Obradovič 
Country Manager
region of Former Yugoslavia